Feromonok hatása az emberekre

Írta: Maginfo.hu. Téma: Kutatás

Dr. George Dodd kutatásai alapján egy internetes szolgáltatás azon munkálkodik, hogy bevezesse a feromonok (különféle élőlények által termelt csalogató illatok) használatát az emberek között kapcsolatok módosítására. Dr. Dodd 1974-ben elsőként izolálta és azonosította emberi verejtékből az alfa-androsztenolnak nevezett anyagot, amely - a kutató szavaival élve - "az első, az emberi szexualitást közvetlenül befolyásoló feromon". A vállalkozás összekapcsolta a tudományt és az üzletet, és olyan termékeket állít elő, amelyek fokozzák használójának magabiztos fellépését és erősítik a környezet iránta érzett bizalmát.

 

A feromonok olyan szaganyagok, amelyeket minden élőlény - beleértve az embert is - termel, s amelyek kis koncentrációban is ingerlik a fajtársak szaglószervét. Hatásukra a megváltozik az egyedek viselkedése, a másik nem egyedei által termelt feromon segítségével találnak párt akár több kilométeres távolságból a lepkék és más repülo rovarok, feromon segítségével tartja együtt a kirajzó dolgozókat a méhek fiatal királynoje, feromon hatására választják el kicsinyeiket a patkányok, feromon jelzi az elefántoknak a dominancia-sorrendet. "Számos tudományos kutatás igazolta a feromonok viselkedésmódosító hatását. Én magam meg vagyok győződve hatásukról" - mondta Bruce Boyd, a vállalkozás alapítója.

 

 

"Általában lehetséges, hogy bizonyos személyeket vonzunk, másokat taszítunk az illatunkkal. Ha azonban feromont használunk, akkor biztosak lehetünk az eredményben."

 

A Szeretet Illatai nevű termékek kizárólag szintetikus emberi feromonokat tartalmaznak. "Senki sem használ többé állati illatanyagokat. Ma már ugyanolyan egyszerű ipari úton emberi feromonokat előállítani, mint állatiakat begyűjteni. Ezért aztán az illatokhoz állatkínzás nélkül jutunk hozzá" - állítja Boyd.