Házasság előtt vagyunk a legboldogabbak?

Írta: Maginfo. Téma: Kutatás

Tudtad, hogy a házasságkötés környékén különleges boldogsághullám vonul végig az életeden? Ha már a házasságkötés előtt nagyon boldog voltál, akkor jó esélyed van arra, hogy az esküvő után is jó ideig az leszel. Az esküvő előtti év, az esküvő éve és a rákövetkező év az az időszak, amikor az emberek a legboldogabbnak érzik magukat. Ezután gyorsan visszaesik a boldogságszint a 3 évvel azelőttire.

Feromonok hatása az emberekre

Írta: Maginfo.hu. Téma: Kutatás

Dr. George Dodd kutatásai alapján egy internetes szolgáltatás azon munkálkodik, hogy bevezesse a feromonok (különféle élőlények által termelt csalogató illatok) használatát az emberek között kapcsolatok módosítására. Dr. Dodd 1974-ben elsőként izolálta és azonosította emberi verejtékből az alfa-androsztenolnak nevezett anyagot, amely - a kutató szavaival élve - "az első, az emberi szexualitást közvetlenül befolyásoló feromon". A vállalkozás összekapcsolta a tudományt és az üzletet, és olyan termékeket állít elő, amelyek fokozzák használójának magabiztos fellépését és erősítik a környezet iránta érzett bizalmát.

 

Előrelépés az álmatlanság megértésében

Írta: Maginfo.hu. Téma: Kutatás

Francia és svájci kutatóknak először sikerült az alvásért felelős neuronokat (idegsejteket) azonosítaniuk - írja a Nature című brit tudományos folyóirat.

Ezek a laboratóriumi körülmények között azonosított háromszögletű idegsejtek végső soron a legfőbb területei lehetnek az álmatlansági problémák célzottabb és a lehető legkevesebb mellékhatással járó kezelésének - mondta el a cikket kommentálva az AFP-nek Thierry Gallopin, az ébrenlét és az alvás neurobiológiájával foglalkozó lyoni laboratórium kutatója.