Az 1+1 százalékról

Írta: Maginfo. Téma: Gazdaság

Adóbevallásunk elkészítésekor minden évben rendelkezhetünk a befizetett adónk 1+1 százalékáról, mindkettőt magukat adományok segítségével fenntartó szervezeteknek ajánlhatjuk fel, az elsőt alapítványoknak, egyesületeknek, civil szervezeteknek, közhasznú társaságoknak stb., az utóbbit egyházaknak.

 

Az útdíj térkép használata

Írta: Maginfo. Téma: Gazdaság

Az elektronikus útdíj bevezetésével a fuvarozás maga vált drágábbá – fizesse meg ezt akár a fuvarozó, akár a megrendelő, mindenképpen plusz költségeket jelent. Mindenki, aki a tevékenységben érintett, úgy jár a legjobban, ha az útdíjköltségeket minimalizálja, de legalábbis előre pontosan ismeri azok mértékét – ebben segít az útdíj térkép.

Saját felelősségünk kiváltása

Írta: Maginfo. Téma: Gazdaság

Saját felelősségünk kiváltására, áthárítására jozták létre a gépjármű felelősség biztosítás rendszerét, a kötelező biztosítást. Ennek lényege, hogy a károkozók jelentős része nem lenne képes kifizetni az okozott kárt, ezért egy egységes rendszer alapján ugynevezett veszélyközösséget hoztak létre, amelyben a befizetett díjakból fizetik meg a károkat. Ez a biztosítás alapja, így működik a kötelező biztosítás egységes rendszere is.