A testes francia

Írta: Maginfo. Téma: Életmód

A testes fehérborok kedvelői számára a paradicsom neve: Le Montrachet. "Fedetlen fővel, térdelve kellene ezt a bort inni", írta Alexandre Dumas, és alig létezik szuperlatívusz, amellyel ne illették volna ezt a rendkívüli burgundit.
 
Nagy gyümölcskoncentrációjú, már-már keletiesen fűszerezett, súlyos alkoholtartalmú, hosszú életű és bűndrága. Ízében a Le Montrachet annyira gazdag, hogy nyugodtan nevezhetnénk fehér vörösbornak. A kőkerítéssel körbevett Le Mont-rachet dűlő pontosan 7998 hektáron terül el, és Pulighy-Montrachet valamint Chassagne-Montrachet települések fölött fekszik. Egy jó tucatnyi birtok részesedik ebből a fekvésből, amelynek négyzetmétere egyébként drágább, mint a Wall Streeté. (Pierre Ramonet, az akkor 80 év körüli, született connaisseur, aki vasárnaponként szarvasgombás tojásrántottát evett és hozzá Chateau Petrus-t ivott, 1978-ban 1,5 millió frankkal a zsebében elment a jegyzőhöz, hogy megvegyen egy negyed hektárt a Le Montrachet-ből. A pontosan 2590 négyzetméteres terület megszerzésével élete álma teljesült.)
 

Kismama kabát, nem csak kismamáknak

Írta: Maginfo. Téma: Életmód

Oly sokszor halljuk, hogy arra a pár hónapra minek vegyünk kismamaruhát. Aztán amikor elkezd tényleg nőni a pocak, hirtelen rájön a kismama, hogy miért is kell az a fránya kismamanadrág, kismamatop vagy éppen kismama kabát. Persze jogos a kismama kérdése is, mert tényleg rövidnek tűnhet egy szezon egy kabátnak, mégis csak jobb volna azt több télen át hordani.

Zsírbontó diéta

Írta: Maginfo.hu. Téma: Életmód

Tíz nap alatt 5 kilót leadni - könnyebb, mint gondolná! Íme a titok nyitja: a legújabb, anyagcsere-szakértők által kifejlesztett zsírbontó kúra. Ezzel a bio-diétával gyorsan és egészségesen fogyhat.

1. számú zsírölő stratégia